Confidenţialitate

Semlac, Arad: Pompierii caută de peste 20 de ore 4 persoane pierdute după ce barca în care se aflau s-a răsturnat seara trecută | AUDIO

De peste 20 de ore pompierii caută 4 persoane despre care nu se mai știe nimic după ce barca în care se aflau s-a răsturnat aseară în localitatea Semlac din Arad. ISU Timiș intervine cu două sonare și a fost cerut și un elicopter SMURD. Vă reamintesc, aseară, 12 persoane s-au urcat într-o barcă de lemn ignorând nivelul ridicat al râului Mureș. Trei copii au fost spitalizați iar conducătorul ambarcațiunii a fost reținut.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Zeci de pompieri, scafandri și voluntari strabat kilometri întregi de mal, în speranța că îi vor găsi pe cei doi copii de 7 și 11 ani, tatal lor de 31 de ani și încă un tânăr de 29 de ani, care au căzut duminică seara în apele Mureșului, din barca de lemn în care erau 12 persoane. Căutările au loc pe maluri ale Mureșului, atât în Arad cât și în Timiș, spune Ioan Tăbârcă de la ISU Arad.

„Apa este foarte mare, curent puternic, copaci căzuți. Suntem destule echipe, scafandri – pentru scafandri este destul de greu. Tulbure apa, vizibilitate redusă. Încercăm”, a spus Ioan Tăbârcă de la ISU Arad.

Localnic: „Apa fierbe aici – se vede foarte clar că sunt foarte mulți curenți”

În zonă, apa masoară pe alocuri chiar și 7 metri adâncime. Debitul este mare și e nevoie de experiență pentru a manevra barca în aceste ape, spun localnicii: „Apa fierbe aici – se vede foarte clar că sunt foarte mulți curenți. Când crește apa și vin foarte mulți butuci pe apă, dacă nu ai un atestat să știi să tai valurile, nu ai ce să cauți pe apă”.

„Când vezi că este necaz nu sari?”

Barca, în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat la puțin timp după ce a plecat de la mal. Mai multe persoane – printre care și copii – au fost salvate de localnici. Oamenii din Semlac participă și ei la căutări.

„Cum să nu merg? Când vezi că este necaz nu sari? Mai mult de 4 persoane, 5 maxim nu ai ce să te urci…”, a spus un localnic.

Barcagiul băuse înainte să se urce în ambarcațiune

Din informațiile de până acum, barcagiul băuse înainte de a urca în ambarcațiune. Avea o alcoolemie de 0,31 miligrame pe litru în aerul expirat.

Nu avea carnet de conducere, iar ambarcațiunea nu era înmatriculată. El a fost reținut. Trei copii și o femeie au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Copiii rămân deocamdată internați.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Rafinăria Petrobrazi: Incident soldat cu degajări mari de fum. ISU Prahova: 3 victime