Confidenţialitate

Semafor mobil pe strada Antiaeriană. Lucrarea a fost aprobată azi. „Le mulțumim, chiar dacă nu este pasul definitiv. Așteptăm semaforizarea corectă” | VIDEO

„România în Direct” cu Cătălin Striblea, vineri, 4 noiembrie 2022, din nou de pe strada Antiareniană, din Sectorul 5 al Capitalei, acolo unde a murit un tânăr de 19 ani în urmă cu trei săptămâni, călcat pe trecerea de pietoni. După trei săptămâni de proteste continue prin care oamenii au întrerupt traficul, azi a fost instalat un semafor mobil. Însă solicitarea pentru semafor nu a început odată cu protestele, ci în urmă cu 10 ani.

„Azi, coincidență sau nu, după un răspuns elaborat al primarului la mijlocul săptămâni, azi aici în fața mea lucrează o echipă care instalează un semafor”, spune Cătălin Striblea.

„Este o echipă de la compania municipală care dă găuri, întinde cabluri, dar și o echipă administrativă a Primăriei – cât o echipă de fotbal – e o întreag delegație venită în zona aceasta”, adaugă Cătălin Striblea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Noi nu suntem niște oameni care suntem veșnic nemulțumiți. Noi le mulțumim frumos pentru că au făcut pasul acesta, așteptăm să se întâmplă și semaforizarea corectă a străzilor”

„În sfârșit sunt un pic liniștită, mulțumită, chiar dacă nu este pasul definitiv și este un început în a face demersurile la care noi ne așteptam. Este vorba despre un semafor care se folosește pe șantierele de lucru, genul de semafor mobil. Dar noi nu suntem niște oameni care suntem veșnic nemulțumiți. Noi le mulțumim frumos pentru că au făcut pasul acesta, așteptăm să se întâmplă și semaforizarea corectă a străzilor, însă de data aceasta chiar nu vreau să reproșez nimic, chiar vreau să mulțumesc că s-a întâmplat asta și că cineva, în sfârșit, ne-a ascultat”, spune doamna Drăghia, care a protestat timp de trei săptămâni, iar de 10 ani face solicitări, împreună cu alți localnici, pentru semaforizarea traficului de pe strada Antiaeriană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Semafoarele acestea ar fi costat mult mai puțin decât să trimită armata de polițiști”

„Vă arăt film, făcut aici, cu opt polițiști care dirijau o trecere de pietoni. Opt și pe lângă ei o armată de jandarmi. Păi, costurile cu mașinile lor, câte zece mașini, cu dubă de jandarmi, salariile pentru ei, atâtea zile, nu însumează mai mult?”, spune un localnic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„O măsură bună pe termen scurt, dar să nu uităm de ce avem nevoie în realitate”

„Am reușit să ajungem, câțiva dintre noi să ajungem, din păcate nu eu, dar au fost locatari, vecini de-ai noștri care au fost prezenți acolo și în urma discuțiilor de la Primăria Sectorului 5, s-a ajuns la această măsură care, din punctul meu de vedere, este o măsură bună pe termen scurt, dar să nu uităm de ce anume avem nevoie în realitate ca să fie într-adevăr protecție”, spune doamna Drăghia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă aici întreaga emisiune „România în Direct” realizată de pe strada Antiaeriană

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Protestatarii de pe strada Antiaeriană, după accidentul în care a murit un tânăr de 19 ani: „Să dea OK-ul pentru semafor. Punem noi bani. Nu suntem avuți, dar strângem bani”