Șeful Universității Andrei Șaguna din Constanța, reținut pentru șantaj

Președintele Universității Andrei Șaguna, din Constanța, a fost reținut pentru șantaj. Profesorul Aurel Papari a fost prins in flagrant în timp ce primea bani de la o studentă pentru a-i condiționa susținerea unui examen. El va fi prezentat astăzi instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru șantaj.

Profesorul univ. Aurel Papari, de 69 ani, președintele Universității Andrei Șaguna, și-a petrecut noaptea în arestul poliției constănțene. Flagrantul a avut loc ieri după amiază, chiar în sediul universității . S-a întâmplat în urma unei reclamații făcute de o studentă, din Năvodari, care în urmă cu două zile, a sesizat polițiștii că Aurel Papari îi condiționează susținerea unui examen de plata unei așa zise datorii financiare mai vechi, de 500 de lei.

Aseară, târziu, polițiștii constănțeni l-au reținut pe 24 de ore și l-au introdus în arestul IPJ Constanța. În această după amiază, profesorul Papari va fi prezentat Judecatoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă. Polițiștii coordonati de procurorii PJC îl cercetează pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj. Profesorul univ dr Aurel Papari, medic psihiatru, este fondatorul universității Andrei Șaguna, prima instituție de învățământ superior privată inființată după 1989, la Constanța.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS