Șeful OMS: Se înregistrează o scădere a numărului de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spune că potrivit ultimelor date, numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19 a început să scadă în China, scrie The Guardian.

„Această tendință trebuie interpretată foarte prudent. Tendințele se pot schimba”, a declarat șeful OMS întro conferință susținută la Geneva.

Datele furnizate de autoritățile medicale chineze arată că peste 80% dintre pacienții infectați cu COVID-19 au simptome ușoare și se vor recupera, în timp ce 14% suferă de complicații severe, cum ar fi pneumonia, 5% sunt în stare critică și 2% mor din cauza bolii.

„Se pare că COVID-19 nu este la fel de mortal ca și alte coronavirusuri, inclusiv SARS și MERS”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus. El a adăugat că începe să se contureze o imagine tot mai clară a focarului din Asia.

Șeful agenției de sănătate ONU a mai spus că noul coronavirus nu afectează atât de grav copiii ca adulții și că riscul de deces crește odată cu vârsta celor infectați. El a adăugat că nu există încă o explicație pentru acest lucru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS