Confidenţialitate

Șeful NATO vizitează Ucraina pentru prima dată de la începutul invaziei rusești | FOTO

Jens Stoltenberg, șeful NATO, se află într-o vizită în Ucraina pentru prima dată de la declanșarea invaziei rusești, conform unui oficial din cadrul Alianței Nord-Atlantice, scrie Associated Press.

“Secretarul general al NATO se află în Ucraina. Vom publica mai multe informații cât mai curând posibil”, a declarat un oficial al alianței, care a cerut să nu fie identificat, în conformitate cu procedurile NATO, notează Associated Press.

Stoltenberg a mai fost la Kiev înainte de război, dar aceasta este prima sa vizită în timpul ostilităților și subliniază angajamentele de lungă durată ale alianței în apărarea independenței Ucrainei.

În afară de simbolismul important al vizitei, scopul exact al călătoriei lui Stoltenberg nu a fost clar. NATO nu are o prezență oficială în Ucraina.

Fiind o organizație formată din 31 de țări, aceasta oferă doar sprijin neletal – generatoare, echipamente medicale, corturi, uniforme militare și alte bunuri – guvernului de la Kiev.

Stoltenberg a fost vocea puternică a Alianței pe tot parcursul războiului și a avut un rol esențial în obținerea și coordonarea sprijinului celor 31 de membri pentru Ucraina, în timp ce țara încerca să își păstreze teritoriul.

Sursa foto: Twitter / The Kyiv Independent

Citește și: România nu interzice importurile de cereale din Ucraina, dar a cerut reducerea exporturilor. Urmează o nouă rundă de negocieri între miniștrii Agriculturii din România și Ucraina