Confidenţialitate

Adjunctul șefului IPJ Constanța, Șeful Serviciului Rutier Constanța, Șeful Poliției Municipiului Mangalia și Șeful Biroului Poliției Vama Veche, demiși din funcții | VIDEO

În urma declarațiilor de presă susținute la Ministerul Afacerilor de Interne de către Ionescu Eduard, reprezentant MAI, a fost comunicată decizia de eliberare din funcție a adjunctului șefului IPJ Constanța, șefului Serviciului Rutier Constanța, șefului Poliției Municipiului Mangalia și șefului Biroului Poliției Vama Veche. 

UPDATE 18:10. Principalele declarații din cadrul conferinței de presă a Ministerului Afacerilor Interne

„Evaluarea preliminară a activității manageriale de la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța a determinat adoptarea măsurii de eliberare din funcțiile de conducere deținute de:

1 – Adjunctul șefului IPJ Constanța, cu responsabilități în domeniul siguranței rutiere și ordine publică;

2 – Șeful Serviciului Rutier Constanța;

3 – Șeful Poliției Municipiului Mangalia;

4 – Șeful Biroului Poliției Vama Veche.

Reamintesc faptul că la finalul verificărilor Corpul de Control va înainta conducerii Ministerului Afacerilor Interne concluziile finale rezultate și propuneri în conformitate cu cadrul legal incident”, a declarat miercuri, 23 august 2023, Ionescu Eduard, reprezentant MAI.

UPDATE 16:57. Declarație de presă MAI la ora 18:00

„Astăzi, 23 august 2023, un reprezentant al Direcției Informare și Relații Publice a Ministerului Afacerilor Interne va susține o declarație de presă, legată de situația creată în urma producerii tragicului accident rutier din județul Constanța. Aceasta va avea loc la sediul MAI din București, Piața Revoluției, numărul 1A, începând cu ora 18:00”, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Știre inițială. Surse: Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Constanța – Constantin – Adrian Glugă – și șeful Serviciului Rutier din Constanța – Constantin Stoian – vor fi demiși. Demiterile vin în contextul intervenției poliției în cazul accidentului teribil de la Vama Veche

Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Constanța – Constantin – Adrian Glugă – și șeful Serviciului Rutier din Constanța – Constantin Stoian – vor fi demiși miercuri – 23 august 2023, conform surselor Europa FM, în contextul tragediei de la 2 Mai – Vama Veche, în care doi tineri și-au pierdut viața, iar alți 3 au fost răniți. Până la producerea accidentului, șoferul fusese oprit de 2 ori în trafic de către polițiști. Ultima dată, cu aproximativ 2 ore înainte de accident, după o sesizare la 112. În mașină au fost găsite droguri, iar șoferul a fost testat doar cu etilotestul, nu și cu drug-testul. Ministrul Afacerilor Interne – Cătălin Predoiu – a trimis Corpul de Control la fața locului. Miercuri, 23 august 2023, la ora 18:00, va avea loc o conferință de presă a Ministerului Afacerilor Interne.

Șeful IPJ Constanța, chestorul Adrian Glugă, spunea în urmă cu două zile că șoferul de 19 ani care sub influența drogurilor a ucis doi oamenși a rănit alți trei la Vama Veche fusese oprit de două ori de polițisti.

Odată pentru a fi atenționat cu privire la respectarea normelor rutiere, și a doua oara la sesizarea unui martor care anunța că șoferul unui autoturism circulă haotic pe DN39. Chestorul a recunoscut și că deși i-au fost găsite droguri în mașină tânărului acesta a fost testat doar pentru alcool.

Adrian Glugă este șef al IPJ Constanța din 2020, iar înainte a condus și Poliția din Brăila. În același timp, Constantin Stoian conducea Brigada Rutieră Constanța din 2020, fiind în trecut și șef la Ordine Publică.

Sursa foto: Captură foto / Facebook / Ministerul Afacerilor Interne

Citește și: Accidentul mortal din Vama Veche: Șoferul a fost oprit cu 2 ore înainte de tragedie, dar a fost lăsat liber, deși avea droguri în mașină | VIDEO