Confidenţialitate

Șeful Gărzii de Mediu: Împușcarea urșilor care fac probleme ar trebui să fie ultima soluție | AUDIO

Împuşcarea urşilor care fac probleme în localităţi ar trebui să fie ultima soluţie, spune la Europa FM Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu. Care sunt măsurile care trebuie luate pentru a limita venirea animalelor în comunităţi?

”Trebuie să ne punem și în locul oamenilor car etrăiesc limitrof pădurii, în acele zone și oamenii ăia au dreptate – urșii ăia chiar vin la ei în curte, trebuie făcut ceva. Ce facem? Inventariem populația. Foarte bine. Punem niște garduri cu electricitate, care nu sunt periculoase pentru populație și țin animalele la depărtare. Sunt foarte multe modalități prin care putem acționa să facem prevenție. Împușcarea ursului ar trebui să fie ultimul lucru, până atunci avem cale lungă pe calea prevenției.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, spune că, uneori, cei care au împuşcata animalele au fost chiar oameni importanţi din România.

”Putem să-l relocăm înainte să-l împușcăm și dacă nu facem relocarea și e nevoie mare ca acesta să fie împușcat, atunci să o facem profesional, cu oamenii de la Asociația de Vânătoare, nu o vânătoare la trofeu, cum s-a petrecut data trecută. Avem o grămadă de infracțiuni de acest gen de braconaj, când mai-marii României au fost la vânătoare spunând că au fost să scoată un animal cacre e un pericol pentru societate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

X