Confidenţialitate

Șeful Direcției pentru Armamente din MApN: România va cumpăra un batalion de tancuri americane Abrams | VIDEO

România va cumpăra un batalion de tancuri americane Abrams. Este vorba de un acord tip „Guvern- Guvern” cu SUA. Armata Română consideră că tancul Abrams ar fi cel mai bun mijloc în momentul de față în realizarea misiunilor. Un batalion de tancuri la standard NATO are, de regulă, 54 de astfel de vehicule blindate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful Direcției pentru Armamente din MApN, generalul-maior Teodor Incicaș, într-un interviu pentru Observatorul Militar: „Sunt pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererile noastre privind aprobarea achiziției unui batalion de tancuri Abrams”.

Reporter Observatorul Militar: De ce Abrams și nu un alt tanc modern?

Șeful Direcției pentru Armamente din MApN, generalul-maior Teodor Incicaș: „Statul Major al Forțelor Terestre a considerat că pentru misiunea Brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc – acesta este cel mai bun mijloc și are o unicitate a lui în realizarea misiunii. Nefiind vândut într-un sistem comercial, decât prin achiziție de tip Guvern la Guvern”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Drona de buzunar, dezvoltată de Armata Română, poate fi utilizată de militari în teren după omologare | AUDIO