Confidenţialitate

Șeful Agenției Naționale Antidrog, schimbat în urma unui interviu controversat. „Sunt groaznic, e cumplit, nu, spun prostii” | AUDIO

Probleme grave la Agenția Națională Antidrog: instituția rămâne pur decorativă, iar de 20 de ani șefii se plâng de lipsa de personal și de bani. La șefia Agenției a fost numită de la începutul săptămânii Ramona Dabija, comisar-șef, cu o experiență de peste 20 de ani în structurile Ministerului de Interne.

Decizia a venit după ce, luni, Cristian Ivan, cel care conducea Agenția, a fost demis în urma unui interviu controversat, în care nu a putut răspunde la întrebări simple și a explicat că nu vrea să își supere șefii dacă spune adevărul.

George-Cristian Ivan a fost demis de la șefia Agenției Antidrog după un interviu în care s-a încurcat:

„Agenția Națională Antidrog este structura Ministerului de Interne… sunt groaznic, e cumplit. Profilul consumatorului s-a modificat și… nu-și mai dorește nimeni… nu, nu, spun prostii. Și pentru cei care… ce dracu, nu pot să spun… Nu vreți să-i luați doctorului interviu?”

Declarațiile au fost făcute într-un reportaj Antena 1:

„Nimeni nu-și mai dorește să-mi mai.. Aa, vorbesc prostii, mă mă fac ăia zob, mă fac ăia zob dar asta e, am intrat, joc.”

De aproximativ două decenii, de când România are această genție, consumul de droguri a crescut însă.

Structura are un buget anual de 32 de milioane de lei, din care 26 de milioane se duc pe salarii. Reportajul a scos la iveală că Agenţia Antidrog are în toată ţara 220 de poliţişti, medici şi terapeuţi angajaţi, dintr-o schemă totală de 320.

Sunt judeţe în care doar 5 oameni au de gestionat o populaţie de sute de mii de locuitori.

„Nu, n-am trac, dar nu știu, că tre’ să spun lucruri adică să nu deranjez pe nimeni, asta-i problema mea. Ce să spun, că e o mizerie? Că nu ai cum să te dezvolți niciodată cu 5 oameni? N-ai cum să faci prevenire cu 5 oameni, este logic și este normal să fie treaba asta.”

Cristian Ivan nu a plecat de tot, devenind adjunct în Agenție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Guvernul ia în calcul înființarea unor „consorții administrative”, prin care localitățile vecine se pot asocia pentru a oferi servicii publice în comun

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea