Confidenţialitate

Șefii centrelor comerciale din Capitală, dicuții cu autoritățile despre măsurile de protecție | AUDIO

Ședințe în Capitală cu șefii tuturor marilor centre comerciale, pe tema nerespectării măsurilor de protecție sanitară.

La ora 12:00, reprezentanții hypermarketurilor discută la Primărie cu autoritățile, iar peste o oră, la Prefectură, 14 șefi de mall-uri vor fi reinstruiți să impună igienă și distanțare mai stricte.

Ședințele sunt organizate după ce regiunea București-Ilfov a bătut noi recorduri la numărul de infectări cu SARS-CoV-2, în ultima săptămână.

Din motive economice, autoritățile din Capitală, de la DSP până la prefect, nu cred că se impune carantina, așa cum au cerut mai mulți medici dar și viceprimarul, încă neinstalat, Vlad Voiculescu.

Directorul executiv al Asociației Marilor Rețele, George Bădescu, spune la Europa FM ce pot face magazinele astfel încât  oamenii să nu mai stea lipiți unii de alții:

„În cazul formatelor mari, cu suprafață mare de vânzare, vom încerca să folosim preponderent acele cărucioare cu rotile, care pot fi văzute ca un element în care putem suplimentar să asigurăm distanța de siguranță. În celelalte formate de magazine, unde sunt disponibile doar coșuri de cumpărături de mână, vom recomnda clienților ca să le țină cumva în fața lor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Ora 13:00, o ședință similară are loc la Prefectură, dar cu 14 șefi de malluri.

Ei vor  fi reinstruiți să impună igienă și distanțare  mai stricte.

Surse din adminstrația Capitalei au precizat pentru Europa FM că în ultima perioadă, autoritățile au dat mai mult avertismente, dar vor urma amenzi.

Directorul executiv al Asociației Marilor Rețele, George Bădescu, nu știe dacă vreun mare agent comercial a primit vreo amendă pentru nerespectarea distanțării sau neimpunerea purtării măștilor:

„Nu avem informații că s-ar fi primit sau nu s-ar fi primit amenzi, însă pot să vă spun că gradul de conformare a fost foarte mare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru