Șefa DSP Galați, la Europa FM: Sunt amenințată fizic, de acum înainte nu mai iau nicio decizie!

Șefa Direcției de Sănătate Publică Galați spune că atât ea, cât și copilul său, au fost amenințați cu repercusiuni fizice după propunerea ca pacienții cu COVID-19 din județ să fie tratați la Brăila, județ învecinat.

Propunerea a fost formulată în urma unei videoconferințe organizate, duminică, de Ministerul Sănătății cu ședii DSP.

Spiritele s-au aprins, mai întâi, în mediul online.

În stare de șoc, Liliana Moise i-a declarat Ancăi Grădinaru că, de acum înainte, nu va mai lua vreo decizie. Contactată telefonic, șefa DSP a refuzat să fie înregistrată, dar ne-a permis să o cităm.

“Sunt amenințată în toate formele, pe SMS, pe Messenger… acuzată de genocid”

  • Liliana Moise, șefa DSP Galați

La rândul său, prefectul de Galați spune la Europa FM că, în urma amenințărilor primite, șefei DSP i s-a făcut rău noaptea trecută.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După o videoconferință cu directorii din Ministerul Sănătății, șefa DSP Galați a propus ca persoanele cu COVID-19 din Galați să fie tratate în diferite unități medicale din Brăila, iar pacienții cu alte afecțiuni din Brăila să fie aduși la Spitalul Județean din Galați și alte 2 unități. La Galați, ar fi putut fi aduse și toate femeile gravide din Brăila și nu numai suspectate de infectare cu noul tip de virus.

Logica acestei propuneri, venite de la București, a fost degrevarea Spitalului Județean din Galați, care este o unitate regională, pentru tratarea tuturor celorlalte afecțiuni, ne-a declarat Liliana Moise

La scurt timp, fostul premier Mihai Tudose, în prezent europarlamentar, membru PSD, a postat atât documentul DSP Galați, cât și jigniri dure.

Prefectul de Galați este siderat de gestul lui Mihai Tudose. Gabriel Avrămescu susține, totodată, că fostul premier a publicat pe Facebook un document neaprobat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, prefectul de Brăila, liberalul Cătălin Boboc, spune la Europa FM că, în aceste momente, politicienii nu trebuie să instige cetățenii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM a încercat să obțină un punct de vedere al lui Mihai Tudose, însă acesta nu a răspuns apelurilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS