Gestionarea epidemiei de COVID-19 stârnește tensiuni între autoritățile gălățene și cele brăilene

Invocând o dispoziţie a Ministerului Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a propus transferul pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu noul coronavirus în spitalele din Brăila.

Ideea a atras critici vehemente.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a denunțat “o bătaie de joc”.

“De ce mutați bolnavii dintr-un județ în altul?”, a întrebat edilul.

“Inconștiență?
Prostie în cea mai acută formă?
Servilism?

Strategia unor idioți este, mai nou, să mute niște bolnavi confirmați sau nu între județele Brăila și Galați. Aveți spre lectură adresa de la Ministerul Sănătății…
Deci, când toată lumea a constatat că ,,foiala” duce la răspândire, când cea mai folosită expresie este: stați acasă!
Acum cineva vrea să facă schimburi de bolnavi între județe…. căci nu-i așa, dacă scăpam cu bine?
Guvernul, căci acum pe perioada de urgență el, guvernul, e ,, șeful” absolut al spitalelor, nu poate să facă cumva ca fiecare municipiu reședință de județ să aibă condiții pentru izolarea și tratarea bolnavilor de Covid-19?!?!?!
Vrea cineva să ,,scape“ de cele două județe?
Nu l-am auzit pe foarte vocalul prefect de Brăila cu vreo atitudine, poziție, ceva care să-i justifice prezența în fotoliul de prefect…. Sau tăcerea lui este prețul pentru un loc pe listele de la parlamentare…
Oricum, demisia lui cred că va fi firească dacă așa ceva se va întâmpla….
Poate o singură excepție putem face…. Un loc la psihiatrie la Brăila pentru cel care a gândit această schemă de turism interjudețean cu bolnavi contagioși… Nu o să-l ajute, dar măcar să arătăm că suntem gazde bune….”, a scris europarlamentarul Mihai Tudose, pe Facebook.

Prefectul de Brăila susține că actualul context epidemic nu trebuie politizat.

“Ruşinos ce se întâmplă, doar pentru ca unii să pozeze în salvatori şi să poarte un război fără sens! Acum e un singur război de dus, cu un virus! Dragi brăileni, cu toţii trecem printr-o perioadă foarte grea, insă, sub nicio formă, nu voi permite ca acest subiect, care are legătură cu sănătatea brăilenilor, să fie exploatat politic! Aţi văzut cu toţii propunerea care circulă în spaţiul public, venită din partea DSP Galaţi către DSP Brăila. Însă, reţineţi: nu s-a luat o decizie oficială în acest sens! Am luat legătura cu toţi managerii si directorii medicali ai spitalelor din Brăila, cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Francisk Iulian Chiriac, şi vă asigur că împreună vom decide tot ce e mai bine pentru noi toţi!”, a scris Cătălin Boboc pe Facebook.

“Le cer public domnului primar Marian Dragomir şi domnului europarlamentar Mihai Tudose să lase politica deoparte în aceste momente, să lase populismul. Chiar nu este cazul în aceste momente să existe abordări găunoase! Îmi doresc să nu fie ceea ce bănuiesc, şi anume o acţiune concertată a liderilor politici din Galaţi şi Brăila, având in vedere ca toti fac parte din acelaşi partid, căci altfel nu mi explic cum un astfel de document, care nu este decât o opinie a celor din Galaţi, a ajuns să stârnească această panică printre brăileni!Îi asigur pe aceşti domni,care s-au căţărat inacceptabil pe un subiect extrem de sensibil, că toate măsurile care vor fi luate îi vor avea ca principali beneficiari pe brăileni şi orice măsură va avea la bază doar argumente medicale… NU POLITICE!Nu vreau să se repete scenariul din Italia, unde interesele economice si cele politice au întârziat măsurile necesare, iar situaţia a degenerat, aşa cum vedem cu toţii!În final, dacă sistemul sanitar va ceda, neputând face faţă tratării atât pacienţilor cu COVID-19, cât şi celor necontaminaţi, răspunde domnul primar Dragomir pentru urmări?”, a adăugat prefectul județului Brăila.

În schimb, prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu, a evitat să comenteze situația, limitându-se să spună că proiectul aparţine Ministerului Sănătăţii și vizează și alte județe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS