Confidenţialitate

Șefa de secție de la fabrica de confecții Păulești își apără patronul: “Nu știam că înjură”

Fabrica de confecții din localitatea prahoveană Păulești, unde patronul a fost filmat în timp ce jignea angajații va fi controlată de Inpectoratul Teritorial de Muncă.

Între timp, reprezentanții conducerii societății în cauză au declarat că nu consideră că patronul ar fi avut un comportament anormal.

În opinia lor, scandalul ar reprezenta “o răzbunare” a foștilor salariați, iar oamenii ar trebui să fie mîndri că au fost numiți “țărani”.

Maria Toth, șefă de secție în cadrul fabricii de la Păulești,  a precizat că scena filmată pe ascuns de angajați și distribuită apoi  pe o rețea socială ar fi avut loc în urmă cu aproximativ două luni.

Atunci, patronul a organizat o ședință cu tot personalul pentru a anunța că banii de salarii sunt disponibili, dar că angajații urmau să-i încaseze cu o mică întîrziere.

Situația  a degenerat într-un conflict verbal, pe parcursul căruia patronul cipriot le-a adresat subordonaților mai multe înjurături în limba engleză.

Șefa secției nu consideră că patronul a avut un comportament abuziv.

Maria Toth a adăugat că nu cunoaște limba engleză, nici măcar expresiile uzuale, și că nu și-a dat seama că patronul societății și-a înjurat angajatele cu cuvinte pe care nici măcar interpretul prezent la ședință nu a putut să le reproducă în limba română.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Părerea șefilor croitoriei nu este  împărtășită de foști angajați ai societății.

Aceștia susțin că patronul obișnuia să aibă o atitudine similară și în trecut și că nu puține au fost cazurile în care țipa la oameni.

Ba mai mult, susțin aceleași surse, patronul croitoriei ar fi avut, în trecut, un conflict chiar cu soții femeilor care lucrau în aceeași croitorie, tocmai din cauza atitudinii sale agresive față de angajați.

Poliția Prahova s-a autosesizat în acest caz.

Instituția urmează să verifice dacă la fabrica din Păulești s-au comis sau nu fapte penale.

Înregistrarea video a fost făcută publică de ziarul Observatorul Prahovean .