Ședinţa PSD de numire a noului ministru al Apărării a început

Şedinţa PSD, în urma căreia preşedintele Liviu Dragnea va anunţa numele viitorului ministru al Apărării a început, la Palatul Parlamentului.

La şedinţa conducerii PSD participă şi premierul Mihai Tudose.

Numele vehiculate pentru portofoliul Apărării erau Mihai Weber, Ion Mocioalcă, Georgian Pop şi Gabriel Vlase.

Întrebat despre aceste variante, Liviu Dragnea a afirmat, duminică, la Ţebea, că de obicei, numele vehiculate în presă nu sunt şi cele luate în calcul de PSD.

El nu a oferit alte variante despre următoarea propunere PSD.

Premierul Mihai Tudose a anunţat săptămâna trecută că a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Apărării şi că a propus ca interimatul la MApN să fie asigurat de către vicepremierul Marcel Ciolacu.

Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a declarat, săptămâna trecută, după o întâlnire cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema salariilor militarilor, că a lăsat demisia pe masa acestuia.

Demisia a venit după ce reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat că salariile angajaţilor se vor plăti eşalonat în această lună.

Soldele şi salariile nete, fără contribuţii şi impozit, vor fi achitate în data de 15 septembrie, iar banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale vor fi acordaţi în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS