Confidenţialitate

Ședință informală a președintelui Iohannis cu liderii PNL și membrii Guvernului

Președintele Klaus Iohannis participă la această oră la o întâlnire informală cu liderii PNL și cu miniștrii Guvernului Orban. Întrevederea are loc la o vilă de protocol din Capitală.

Principalul punct de pe agenda discuțiilor îl reprezintă, potrivit unor surse liberale, tensiunile interne din partid.

Portavocea criticilor la adresa mai multor miniștri și chiar a premierului Ludovic Orban a fost în ultima perioadă europarlamentarul Rareș Bogdan, care este și prim-vicepreședinte al partidului.

S-a vorbit în interiorul partidului inclusiv despre demiterea unor miniștri, printre care Monica Anisie de la Educație sau a lui Marcel Vela de la Interne, dar Ludovic Orban a spus răspicat zilele trecute că niciun membru al echipei sale guvernamentale nu va fi concediat.

Frământările din PNL vin pe fondul scăderii dramatice a popularității partidului condus de Ludovic Orban, în contextul crizei cauzate de pandemia de coronavirus și în condițiile în care liberalii sunt la cârma unui guvern ultraminoritar.

De la începutul anului, PNL a înregistrat o scădere de peste 14% în preferințele electorale, prăbușindu-se de la peste 47%, cât avea în ianuarie, la 33% în aprilie, potrivit ultimei cercetări IMAS, realizată la comanda Europa FM.

Scăderea în sondaje este sursă de tensiuni cu atât mai mult cu cât în toamnă sunt așteptate două rânduri de alegri – locale și parlamentare.