Confidenţialitate

Securitatea, apărarea, digitalizarea și Inteligența Artificială, printre prioritățile următorului cadru financiar multianual al UE. Siegfried Mureșan: „Fără a garanta siguranța oamenilor, nu vom reuși să garantăm nici prosperitatea” | AUDIO

Securitatea, apărarea, digitalizarea și Inteligența Artificială sunt câteva dintre prioritățile următorului cadru financiar multianual al Uniunii Europene. De altfel, după ingerințele externe în alerile prezidențiale din România, vor fi alocate fonduri europene suplimentare pentru securitate și apărare – anunță europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prioritățile Uniunii Europene pentru cadrul financiar multianul, dintre 2028 și 2034, se schimbă în urma evoluțiilor politice din statele membre. Pe lângă cele clasice, precum economia sau agricultura, se va investi și în cercetarea și dezvoltarea Inteligenței Artificiale, declară la Europa FM Siegfried Mureșan, raportor al Parlamentului European pentru acest dosar legislativ. Iar securitatea va avea întâietate în bugetul de peste o mie de miliarde de euro al Uniunii Europene.

Siegfried Mureșan: „Fără a garanta siguranța oamenilor, nu vom reuși să garantăm nici prosperitatea”

„Investitorii vor investi în Europa doar dacă se simt siguri. Ca atare, buna apărare a oamenilor, controlul frontierei, înzestrarea potrivită a armatelor e necesară și pentru a asigura creștere economică locuri de muncă și investiții private”, a spus la Europa FM Siegfried Mureșan, raportor al Parlamentului European.

Siegfried Mureșan: Influențarea alegerilor prezidențiale din 2024 de către forțele ruse a avut un rol important în stabilirea priorităților de la Bruxelles

„Comisia Europeană a văzut interferență în cel puțin trei rânduri de alegeri la finalul anului trecut și acum a sporit nivelul de alertă. Monitorizează extrem de atent toate campaniile electorale, inclusiv campania pentru alegerile parlamentare din Germania de pe 23 februarie. Este prima consecință. Cea de-a doua consecință este că, imediat după alegerile din România, Comisia Europeană a deschis o investigație privind campania de pe TikTok din cadrul alegerilor din România”, a mai spus la Europa FM Siegfried Mureșan, raportor al Parlamentului European.

Rezultatele, și chiar consecințe, vor veni înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din 4 mai, mai spune europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Sursa foto: Inquam Photos / Mălina Norocea

Citește și: STUDIU: 82% dintre angajatorii din România ar fi de acord să mărească salariile cu până la 10%. Unul din 100, dispus să facă majorări de până la 20 de procente | AUDIO