Confidenţialitate

Secţia ATI a spitalului din Galați, care îngrijește pacienți COVID-19, a intrat în revizie

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Galaţi a intrat în revizie, deşi epidemia de COVID-19 nu a trecut. Reprezentanţii spitalului spun că este vorbă despre o intervenţie care nu putea fi amânată, fiind vorba despre mai multe defecţiuni la echipamentele electrice şi de oxigen.

Închiderea secţiei s-a făcut cu aprobarea Ministerului Sănătăţii, iar în paralel cu lucrările tehnice, camerele sunt dezinfectate.

Se fac reparaţii la instalaţiile electrice şi cele care alimentează cu oxigen. Nu putea fi amânate. Se face dezinfecţie în această perioadă. Toţi pacienţii sunt în siguranţă, au fost mutaţi în alte spaţii. Reparaţiile ţin trei zile”, a explicat managerul Spitalului Judeţean Galaţi, Alina Dobrea, pentru Mediafax.

O pacientă cu COVID-19, care se află în stare gravă, a fost transferată duminică seara de la Spitalul Judeţean Galaţi, la Spitalul de Urgenţă Brăila, din cauza problemelor de la secţia de Terapie Intensivă a spitalului gălăţean.

O pacientă din Galaţi, infectată cu noul coronavirus şi aflată în stare critică, a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, fiind internată în Secţia Anestezie Terapie Intensivă. A fost o decizie medicală şi, dincolo de orice altceva, umană. Viaţa unui om nu poate fi cântărită sau dezbătută. Nici Jurământul lui Hippocrate! Şi nici culoare politică nu au: viaţa şi jurământul! Am încredere că medicii brăileni vor face tot ce le stă în putinţă! Situaţia din judeţul Galaţi este mult mai gravă, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate”, a anunţat, pe Facebook, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

Judeţul Brăila are momentan doar şapte cazuri de îmbolnăviri cu COVID 19, spre deosebire de Galaţi care are 563 de cazuri confirmate, dintre care 80 de persoane decedate. În trecut, autorităţile brăilene au refuzat să primească pacienţi infectaţi cu COVID-19 din alte judeţe.