Confidenţialitate

Secretarul american al Apărării, internat din nou în spital. Demnitarul american și-a delegat atribuțiile | AUDIO

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a fost internat din nou în spital. Acesta şi-a delegat atribuţiile. Demnitarul american a fost diagnosticat cu cancer de prostată şi a fost operat recent. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După ce spitalizările anterioare ale secretarului american al Apărării au fost păstrate secret, stârnind un val de controverse în spațiul public la aflarea lor, acum, oficialul a fost dus la o unitate militară de la periferia Washingtonului pentru „o problemă urgentă”.

Atribuțiile sale au fost preluate de către secretarul adjunct, a anunţat Pentagonul, care a precizat că primeşte în continuare tratament, iar situaţia a fost adusă la cunoştinţa Casei Albe şi Congresului.

În cadrul unei conferinţe de presă pe 1 februarie, secretarul Apărării şi-a cerut scuze pentru că a ţinut secret că suferă de cancer, problemă care a stârnit o enormă controversă în ţară. Austin a fost operat şi internat de două ori în decembrie şi ianuarie fără ca preşedintele Joe Biden să ştie ceva despre asta.

Controversa asupra problemelor sale de sănătate a intervenit într-un moment în care forţele americane din Irak şi Siria sunt vizate regulat de atacuri ale luptătorilor sprijiniţi de Iran, potrivit Washingtonului, iar SUA urmărește cu atenție conflictul dintre Hamas și Israel.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Grecia: Guvernul ia în considerare majorarea plafonului la programul Golden Visa, pentru a rezolva criza locuinţelor