Seara magică în NBA: Kobe Bryant a înscris 60 de puncte în meciul de retragere iar GS Warriors a reuşit imposibilul, 73 de victorii în sezonul regulat

Unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor, Kobe Bryant și-a încheiat cariera după 20 de sezoane, toate petrecute la Los Angeles Lakers. Veteranul de 37 de ani a avut parte de o ieșire din scenă electrizantă – a înscris 60 de puncte în victoria 101-96 cu Utah Jazz, din ultima etapă a sezonului regulat.

Au fost cele mai multe puncte marcate de un baschetbalist într-un meci de retragere – încă un record cu care “Black Mamba” a pus astfel capăt fabuloasei sale cariere, care mai include cinci titluri de campion NBA și șapte trofee MVP.

Arena Staples Center din Los Angeles a fost arhiplină iar printre cei 18.000 de spectatori s-au aflat Jack Nicholson, Jay Z, Magic Johnson sau Shaquille O’Neal.

Golden State Warriors a scris istorie în NBA – echipa lui Steph Curry a cîștigat meciul cu Memphis Grizzlies și a încheiat sezonul regulat cu 73 de victorii, depășind astfel recordul stabilit de Michael Jordan și Chicago Bulls în urmă cu 20 de ani.

Jucătorii pregătiți de Steve Kerr au fost felicitați pentru performanța extraordinară inclusiv de președintele Barack Obama. “Daca cineva trebuia să bată recordul celor de la Bulls, mă bucur că au făcut-o ei”, a scris Obama pe Twitter.

 

foto: slamonline.com

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS