Se reiau căutările în cazul alpinistului surprins de avalanșă sâmbătă

La căutările de astăzi participă salvamontiști din Bușteni, Sinaia și Azuga, dar și prieteni ai victimei, care au venit dis de dimineață în Bucegi pentru a oferi un ajutor.

Este din ce în ce mai clar că șansele ca tânărul din București surprins de avalanșă sâmbătă să mai fie în viață sunt aproape nule, spun salvatorii care se află acum în Valea Coștilei unde sondează în grămada de zăpadă care s-a format la baza muntelui.

Căutările au fost îngreunate și mai mult după ce, la puțin timp după ce s-a petrecut accidentul cu tânărul alpinist, o altă avalanșă s-a pornit chiar în momentul în care salvamontiștii se aflau pe traseu și căutau o urmă care să îi conducă spre zona unde s-a prăbușit tânărul.

Până acum au fost găsite componente ale echipamentului alpinistului, rucsacul, pioleții mănușile, dar și casca de protecție care este complet distrusă, dar nici urmă de corpul tânărului.

Acesta, spun prietenii săi, era un pasionat al muntelui, chiar avea atestat de ghid montan și avea o experiență bogată în escaladă pe trasee de creastă.

Accidentul s-a produs după ce tânărul ar fi provocat chiar el avalanșa care l-a purtat aproape un kilometru în prăpastie.

Varianta audio a materialului. Diana Frâncu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: salvamont Bușteni

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS