Confidenţialitate

Alpinist surprins de avalanşă în Bucegi: salvamontiştii au sistat cautările pe timpul nopţii

Salvamontiştii au sistat căutările în cazul bărbatului surprins de o avalanşă în Masivul Bucegi. Acţiunea va fi reluată duminică dimineaţă.

15 salvatori montani l-au căutat pe bărbatul de 30 de ani din Bucureşti care a fost surprins sâmbătă după-amiază de o avalanşă în Valea Coştilei. Valul de zăpadă a coborât până în apropierea refugiului Coştila. Salvatorii montani au dubii că ar mai fi în viaţă, în condiţiile în care valul de zăpadă care a venit peste el l-a dus într-o vale adâncă de câteva sute de metri.

Bărbatul făcea parte dintr-un grup de cinci persoane, între care o femeie, care voia să ajungă pe Platoul Bucegi.  Doi dintre membrii grupului au urcat la Coştila, de unde au fost recuperaţi de salvamontişti şi duşi la refugiul Salvamont. Ceilalţi doi, care au văzut cum bărbatul este luat de avalanşă, au coborât până în locul unde valul de zăpadă s-a oprit, unde s-au întâlnit cu nişte alpinişti, însă nu l-au găsit pe bărbat, în schimb au găsit rucacul şi casca pe care acesta le purta.

În zonă este în continuare pericol de avalanşă. Chiar a mai plecat un bloc de zăpadă în timpul căutărilor, dar fără alte victime. Alpinistul este din București, este ghid montan și are 30 de ani.