Confidenţialitate

Toate școlile din București se redeschid de joi

Joi, 25 noiembrie 2021, 63 de unități școlare din București se redeschid în format fizic, unități școlare care făceau cursuri online pentru că rata de vaccinare a cadrelor didactice era de sub 60%. Rata de incidență din Capitala a scăzut miercuri, 24 noiembrie, sub 3 la mie.

Miercuri, 24 noiembrie 2021, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a declarat că: „Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administratie al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB.

In acest sens, începând de astăzi, 24 noiembrie, Ministerul Educației publica zilnic pe site rata de incidență pentru fiecare localitate în parte.

Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000.

Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în școli și grădinițe”.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Rafila: Într-o criză de sănătate, ministerul Sănătății trebuie să aibă cuvântul hotărâtor | AUDIO