Confidenţialitate

Rafila: Într-o criză de sănătate, ministerul Sănătății trebuie să aibă cuvântul hotărâtor | AUDIO

Ministrul propus la Sănătate, Alexandru Rafila, vrea ca deciziile legate de criza sanitară să nu mai fie luate de CNSU – Comitetul Național pentru Situații de Urgență – ci de instituția pe care o va conduce.

Alexandru Rafila spune că Ministerul Sănătății trebuie să aibă decizia finală și că va discuta despre acest lucru atât cu premierul, cât și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„Voi avea discuții, în primul rând cu primul ministru, cu ministrul Administrației și Internelor și cu domnul doctor Arafat pentru că acest mecanism prin care deciziile de sănătate publică sunt luate de persoane care nu au legătură directă cu sănătatea publică nu sunt în regulă. Trebuie, totuși, ministerul Sănătății într-o criză de sănătate să aibă cuvântul hotărâtor în recomandarea deciziilor care sunt ulterior aprobate. Nu are de ce să dispară CNSU, dar rolul ministerului Sănătății în CNSU, atunci când discutăm despre o criză sanitară, este clar că trebuie să fie rolul primordial al acestui Minister”, a spus Alexandru Rafila.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-COVID | AUDIO