Confidenţialitate

Se întrevede sfârșitul pandemiei Covid-19, transmite șeful OMS. Virusul SARS-CoV-2 a dus la moartea a aproape 6,5 milioane de persoane

Pandemia de COVID-19 se apropie de final. Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declaratcă lumea nu a fost niciodată într-o situație mai bună pentru a pune capăt pandemiei. Însă, încă e nevoie, spune el, ca statele să își continue eforturile împotriva virusului care a ucis peste șase milioane de persoane.

„Nu am ajuns încă acolo. Dar sfârșitul se vede”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, într-o conferință de presă.

Este cel mai optimist comentariu din partea organizației din martie 2020, de când a declarat COVID-19  pandemie.

Virusul, care a apărut în China la sfârșitul anului 2019, a ucis aproape 6,5 milioane de persoane și a infectat 606 milioane de persoane, afectând puternic economiile globale și sistemele de sănătate.

Lansarea vaccinurilor și a terapiilor au ajutat la salvarea de vieți și au limitat răspândirea virusului.

Potrivit OMS, decesele cauzate de COVID-19 săptămâna trecută au fost cele mai scăzute din martie 2020.

Cu toate acestea, țările trebuie să se uite, în continuare, cu atenție la politicile lor de sănătate și să continue vaccinarea grupurilor de risc.  Specialiștii OMS nu exclude noi valuri COVID.

Citește și: China a aprobat spray-ul nazal anti-COVID. Tratamentul oferă protecție suplimentară după primele doze injectabile | AUDIO

Foto: Shutterstock