Confidenţialitate

China a aprobat spray-ul nazal anti-COVID. Tratamentul oferă protecție suplimentară după primele doze injectabile | AUDIO

China a aprobat un tratament anti-COVID care se inhalează. Sub forma unui spray nazal, tratamentul – produs de CanSino – are ingrediente similare celui care se injectează. Studiile arată că este eficient ca „booster”, adică oferă o protecție suplimentară după primele doze injectabile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tratamentul are ingrediente similare cu soluția injectabilă

Administrația Națională a Produselor Medicale din China a acordat aprobarea companiei CanSino pentru ca vaccinul său de inhalat să fie utilizat ca doză de rapel.

Fabricat de laboratoarele CanSino Biologics, are ingrediente similare cu soluția de injectat, folosind un adenovirus inofensiv ca purtător pentru codul genetic care învață organismul să lupte împotriva COVID.

Cum funcționează spray-ul anti-COVID aprobat de China

Cu ajutorul unui nebulizator lichidul este transformat într-un aerosol. Inhalat ca o ceață fină, Convidecia Air poate oferi o protecție bună după o singură aplicare, spun producătorii.

Alte echipe de oameni de știință – inclusiv din Marea Britanie și Statele Unite – au analizat vaccinurile sub formă de spray nazal. Oamenii de știință spun că acestea pot oferi o imunitate suplimentară în mucoasa nasului și a căilor respiratorii superioare, pe unde Covid intră de obicei în organism – notează BBC.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cazurile de Covid au scăzut în România. Ne putem aștepta la o creștere din septembrie, transmite Ministerul Sănătății | AUDIO