Confidenţialitate

Se deschid noi centre de recenzare în Sectorul 3 al Capitalei. Președintele INS: „Eu zic că este o soluție optimă” | AUDIO

Noi centre de recenzare se deschid, de azi, în București, în Sectorul 3, în condițiile în care recensământul a mai fost prelungit cu o săptămână. Astfel, în total, vor fi 22, majoritatea în școli și licee, cu programul 9:00 – 17:00, de luni până duminică. Capitala este codașă la colectarea datelor de la populație.

Recensământul populației se desfășoară lent pentru că nu sunt suficienți recenzori

De ce s-a ajuns în această situație a explicat în emisiunea „Deșteptarea” de la Europa FM, Tudorel Andrei – președintele Institutului Național de Statistică, instituția care se ocupă de organizarea recensământului.

„Conform cadrului legal, primăriile aveau obligația să asigure numărul de recenzori pentru intrare în teren. Din păcate, cu tot efortul pe care l-au făcut – și este un lucru paradoxal pentru că oamenii au nevoie de bani, de venituri suplimentare – nu s-au înscris, cu toate că plata nu este una derizorie. Este o plată foarte bună și în aceste condiții s-a ajuns la această soluție – eu zic că este o soluție optimă de creare a acestor puncte fixe”, a explicat Tudorel Andrei – președintele Institutului Național de Statistică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Soluția găsită de autorități: punctele fixe de recenzare

De exemplu, în București sunt deschise centre de recenzare în mallurile Park Lake și Vitan, cu programul 10:00 -22:00, de luni până duminică.

Întrebat despre persoanele care nu au fost vizitate acasă de recenzor, președintele Institutului Național de Statistică a explicat la Europa FM că: „Eu aș recomanda să meargă la puncte fixe. Ei vor fi vizitați și acasă. Rugămintea este să meargă la aceste puncte fixe”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De ce nu mai poate fi deschis site-ul de autorecenzare

În ceea ce pivește recenzarea online, aceasta nu mai este acum o posibilitate.

Întrebat de ce nu mai poate fi deschis site-ul de autorecenzare, președintele INS a spus că: „Așa a fost conceput, cu recenzarea online și după aceea intrarea în teren. Sunt două sisteme de înmagazinare a datelor, diferite, și nu pot fi folosite în același timp”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În intervenția din emsiunea „Deșteptarea” de la Europa FM, președintele Institutului Național de Statistică nu a exclus posibilitatea ca recensământul să fie prelungit, din nou.

Ascultă întreaga intervenție a președintelui Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei în emisiunea „Deșteptarea” de la Europa FM

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: 82% din populația României, recenzată. Este posibilă prelungirea perioadei de recenzare | AUDIO