Confidenţialitate

Se dă startul programelor IMM Invest și AgroIMM Invest. Peste 7,5 miliarde de lei sunt alocați firmelor mici și mijlocii | AUDIO

Se dă startul programelor IMM Invest și AgroIMM Invest, prin care firmele pot lua credite garantate de stat. Fondul Național de Garantare a Creditelor anunță că peste 7,5 miliarde de lei sunt alocați în această etapă pentru firmele mici și mijlocii, bani pentru investiții sau pentru asigurarea lichidităților.

5 miliarde de lei sunt alocați anul acesta pentru programul IMM Invest, iar 2,5 miliarde de lei reprezintă garanțiile pentru creditele care pot fi accesate prin programul AGRO IMM Invest. Față de etapele trecute, anul acesta programul este lansat mult mai devreme, ceea ce le permite antreprenorilor să acceseze mai devreme finanțare pentru asigurarea lichidităților necesare derulării activității curente sau pentru investiții.

Fondul Național de Garantare a creditelor pentru IMM-uri acordă garanții de până la 90% din valoarea finanțării cu dobânzi subvenționate integral pe o perioadă de 8 luni de la data primei utilizări a creditului.

Comisionul garantat de stat și comisionul de risc sunt subvenționate de stat pe toată durata creditului. Anul trecut peste 20 de mii de firme au obținut credite cu garanții de stat prin aceste programe.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Guvernul va aproba azi Ordonanța care le permite patronilor de companii mici să obțină finanțări pentru redresarea afacerilor | AUDIO

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.