Confidenţialitate

Guvernul aprobă Ordonanța care le permite patronilor de companii mici să obțină finanțări pentru redresarea afacerilor | AUDIO

Guvernul aprobă azi Ordonanța care le va permite patronilor de companii mici să obțină finanțări pentru redresarea afacerilor. Se pregătește și lansarea altor programe de creditare – precum RURAL INVEST și Garant Construct.

„Vom mai adopta azi Ordonanța de Urgență prin care se a permite implementarea de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a programului de sprijinirea sectorului IMM în scopul redresării și relansării economice. Astfel se va asigura accesul întreprinderilor grav afectate de situația economică la un nou instrument de finanțare. Prin memorandumul de azi vom regăti implementarea unor noi programe guvernamentale de creditare. Avem în vedere următoarele programe: IMM PROD, Rural INVEST, Garant Construct şi Innovation”, a spus Nicolae Ciucă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Se va acorda sprijin firmelor din Turism și Alimentație și anul acesta – anunță șeful Guvernului

Ar urma să se facă și plățile restante promise companiilor mici.

Vom crea cadrul legal pentru plata contractelor de finanțare în valoare de peste o jumătate de miliard de lei pentru ultimii 2885 de beneficiari eligibili ai măsuri 2, granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor. Am decis să continuăm în acest an acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism a căror activitate an fost afectată în contextul pandemiei”, a spus Nicolae Ciucă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Unsplash / Michael Longmire

Citește și: Toți senzorii de poluare din București au fost pe roșu. Garda de Mediu spune că nu a primit sesizări privind arderi ilegale | AUDIO

Autor: Iorgu Ianuși