Confidenţialitate

Se anunță noi scumpiri la materialele de construcții și lucrările din acest domeniu

Materialele de construcții și lucrările din acest domeniu se vor scumpi și mai mult până în februarie, așa estimează managerii români de companii. Tot ei spun că, pentru următoarele trei luni, se așteaptă la o creştere accentuată a preţurilor în comerţul cu amănuntul.

Sunt conlcuziile unui sondaj realizat de Institutul de Statistică în rândul managerilor de întreprinderi și indică percepţia lor asupra perioadei următoare.

Astfel, managerii români estimează, pentru următoarele trei luni, o creştere accentuată a preţurilor în comerţul cu amănuntul.

Pentru produsele industriale se prognozează, de asemenea, noi scumpiri în următoarele trei luni.

Potrivit estimărilor din luna noiembrie 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni scădere a volumului producţiei şi a numărului de salariaţi.

Pentru lucrări de construcţii, fie că ne gândim la un șantier de amploare, fie la reparații în actuala locuință, vom plăti mai mult pentru că sunt prognozate încă o dată scumpiri.

Potrivit estimărilor făcute luna aceasta de manageri, și pentru prestări servicii românii vor plăti mai mult în intervalul decembrie-februarie.

Foto: Shutterstock

Citește și: Taxele pe țigări ar urma să se dubleze în UE. Se vor aplica accize și în cazul dispozitivelor electronice, conform unui proiect al Comisiei Europene