Confidenţialitate

Pensionarii sunt nemulțumiți că majorarea pensiilor nu acoperă nici măcar media scumpirilor din ultimul an | AUDIO

Făina e mai scumpă cu 35% față de octombrie anul trecut. La fel și mălaiul. Iar cartofii au un preț mai mare cu 40%. Lista scumpirilor e invocată de reprezentanții pensionarilor, nemulțumiți că guvernanții nu acoperă prin majorarea pensiilor nici măcar media scumpirilor din ultimul an.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Produsele de morărit au prețuri mai mari, în medie, comparativ cu octombrie anul trecut, cu 35%. Cu atât s-au scumpit făina și mălaiul. Cartofii au avut o majorare de 40 de procente și jumătate. Alte legume și conserve de legume sunt mai scumpe cu 25%.

Se vor acorda mai multe ajutoare pentru cei cu pensii până în 3000 de lei. Dar situația nu e foarte mulțumitoare pentru anumite categorii de persoane în vârstă, spune liderul Federației Naționale a Pensionarilor.

Preda Nedelcu: Sunt mulți care nu au muncit o zi și primesc ajutoare cu care ajung la o pensie a unui om care a muncit 35 de ani

Preda Nedelcu precizează că persoane care nu au cotizat deloc la fondul de pensii să ajungă la un venit lunar mai mare decât cei care au muncit 35 de ani și nu se mai încadrează acum pentru obținerea de sprijin.

„Avalanșa aceasta a creșterii prețurilor nu se poate acoperi cu 12%. Nu avem nimic împotrivă ca oamenii considerați pensionari cu pensii mici, care nu sunt de fapt pensionari, sunt mulți dintre ei care nu au muncit o zi și primesc ajutoare și care, cumulate cu ce au în prezent și cu ce li se va mai da, o să ajungă la nivelul pensiei unui om care a muncit 35 de ani, a cotizat 35 de ani”, a explicat Preda Nedelcu.

Cel mai mult, 1000 de lei, vor primi cei care au pensii până în 1500 de lei. Următoarele două trepte de ajutor sunt de 800 și 600 de lei pentru cei cu pensii până în 2500 – respectiv 3000 de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Bonusuri pentru angajați. În plină criză a facturilor, unele firme oferă mai multe facilități