Confidenţialitate

Scumpire semnificativă a carburanților în România din cauza creșterii cotațiilor internaționale

Scumpire semnificativă a carburanților la Petrom. Dacă până acum prețurile creșteau în medie cu 5 bani pe litru, prețurile benzinei standard și motorinei standard au urcat marți cu câte 9 bani pe litru. La stațiile Petrom si Mol din Capitală, un litru de benzină standard costă între 6,53 și 6,59 lei.

La Rompetrol, benzina standard ajunge și la 6,73 lei. Litrul de motorina standard costă în București între 7,69 și 7,72 lei la Petrom și de la 6,67 la 7,84 la Rompetrol.

La stațiile OMV din Capitală, motorina standard se vinde cu prețuri de la 7, 77 la 7,80 lei/litru.

Dacă de la 1 ianuarie scumpirile au fost ca urmare a eliminării compensării de 50 de bani pe litru, de aceasta data e vorba de creșterea cotațiilor internaționale ale petrolului Brent, cea mai ridicată din ultimele două luni.

Potrivit economedia.ro, față de prima zi din an, pretul litrului de carburant standard a urcat cu aproximativ 60 de bani.

Un plin, de 50 de litri de benzină sau motorină, costă astazi cu 24 de lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile, scrie peco-online.ro.

În această perioadă, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină.

În cazul motorinei, suntem pe locul al treilea în ceea ce privește cel mai mic preț, după Bulgaria și Malta.

Sursa foto: Inquam Photo / Octav Ganea

Citește și: Boloș: Cardurile de energie se acordă pe gospodărie, nu pentru fiecare persoană din locuință și pot fi folosite și pentru facturile restante | AUDIO