Confidenţialitate

Școlile private nu mai au voie să țină cursuri cu prezență fizică. Arafat: Nimeni nu-i oprește să facă școală online | AUDIO

Guvernul a interzis și școlilor private să țină cursuri cu prezență fizică. Executivul a corectat de fapt o greșeală comisă vineri când Comitetul pentru Situații de Urgență stabilise că toți preșcolarii și elevii stau acasă 2 săptămâni, dar în Monitorul Oficial a apărut o hotărâte din care școlile private erau excluse.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a explicat că școlile private pot totuși să susțină ore online, ceea ce în școlile de stat este interzis.

„La nivelul școlilor private, a fost prevăzută în hotărârea CNSU pe care ați primit-o data trecută; nu s-a translatat în Hotărârea de Guvern. Hotărârea de Guvern prevede acum că activitatea cu prezența fizică se suspendă pentru preșcolari și elevii în perioada de 25 octombrie – 5 noiembrie în unitățile particulare de învățământ, inclusiv cele cuprinse în registrul special al organizațiilor furnizoare de educație. Cu alte cuvinte, prezența fizică este interzisă. Nimeni nu-i oprește să facă online”, a explicat Raed Arafat.

Sursa Foto: Pixabay

Citește și: Raed Arafat: „Nu veți găsi cuvântul mall nicăieri. În legislație există centre comerciale, deci sub această titulatură le veți găsi”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.