Confidenţialitate

Hunedoara: Nici 50% dintre cursanții școlilor auto nu trec proba scrisă a examenului. Prefectul județului anunță o discuție cu reprezentanții tuturor școlilor de șoferi | AUDIO

În județul Hunedoara, nici jumătate dintre cursanții care vin să își ia permisul de conducere nu trec de proba scrisă. Prefectul județului Hunedoara a anunțat că va face o ședință cu reprezentanții tuturor școlilor de șoferi pentru a discuta despre pregătirea teoretică a celor care doresc să devină conducători auto.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lunar, mai bine de jumătate dintre cei care doresc să ajungă soferi, în Hunedoara, pică examenul scris. Testele teoretice sunt cele care le dau bătăi de cap cursanților, care, la rândul lor nu fac eforturi prea mari să învețe regulile de circulație. Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara spune că examenul scris, săptămânal, este trecut, în proporție de 42-44 % dintre cei care-l susțin, depinde de cât de pregătiți sunt absolvenții școlilor de șoferi. Iar la nivel de examenul de oraș, procentul este undeva la 52-53%.

Prefectul județului Hunedoara susține că va face o ședință cu reprezentanții tuturor școlilor de șoferi și unul dintre subiectele de discuție va fi legat de lectorii de la școlile de șoferi, cu care vrea să discute despre pregătirea teoretică și cea practică a cursanților.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: RAR anunță când va fi disponibil certificatul Auto Pass. Cât costă și ce informații conține | AUDIO