Confidenţialitate

RAR anunță când va fi disponibil certificatul Auto Pass. Cât costă și ce informații conține | AUDIO

La sfârșitul anului va fi disponibil certificatul „RAR Auto Pass”. Acest certificat va conține informații despre istoricul kilometrajului, dar și despre istoricul de accidente. Acest certificat ar urma să coste 50 de lei.

Directorului General al RAR, Mihai Alecu, despre certificatul RAR Auto Pass

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Începând cu 1 decembrie, RAR va elibera conform legii persoanelor care vând un autovehicul certificatul RAR Auto Pass astfel încât acesta să poată fi oferit cumpărătorului în momentul tranzacției. În certificat pot să spun că se vor regăsi date complexe despre istoricul mașinii respective, începând cu valoarea kilometrajului, până la numărul de identficare a autovehiculului, data și natura evenimentelor rutiere la care a fost implicat. Detalii despre avariile grave la sistemele de frânare și direcție, precum și tipurile de intervenții pe care vehiculul le-a avut, respectiv întreținere, reparație, actualizare de soft”, a spus Mihai Alecu – directorul general RAR.

Certificatul RAR Auto PASS va fi disponibil pentru mașinile deja înmatriculate în România. Din mai, se pot încărca informațiile în platforma digitală.

Directorului General al RAR: Aplicația RAR Auto Pass va fi finalizată la finalul lunii mai

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Suntem în lucru cu această aplicație. La sfârșitul lunii mai aplicația AutoPass va fi gata din punct de vedere al platformei, exact cum este prevăzut și în termenul legal. Și va fi distribuită către toate entitățile care vor completa în această aplicație datele necesare eliberării certifciatului RAR Auto Pass. Și aici mă refer la service-uri, stații ITP, ateliere pentru inspecții tahografice și de la producătorii de vehicule rutiere”, a mai explicat Mihai Alecu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Sorin Grindeanu: Podul de la Brăila va fi recepționat după ce se vor îndeplini toate standardele de calitate. „Cu șantajul nu merge” | AUDIO