Confidenţialitate

Scandalul Eva Kaili: Partenerul fostei vicepreședinte a Parlamentului European și-a recunoscut implicarea și a indicat cine era creierul operațiunii

Partenerul de viață al fostei vicepreședinte a Parlamentului European, Eva Kaili, și-a recunoscut implicarea în scandalul mitei din legislativul european. El le-a spus judecătorilor că adevăratul creier al operațiunii de fraudă ar fi un fost parlamentar italian, care e de asemenea arestat.

Demisă de la conducerea Parlamentului European, Eva Kaili va afla săptămâna viitoare dacă va fi eliberată din arest.

Italianul Francesco Giorgi este asistent al unui europarlamentar italian și are o relație de 5 ani cu Eva Kaili, cea care a fost demisă din funcția de vicepreședinte al Parlamentului European după ce a fost arestată pentru luare de mită.

Audiat de judecători, Francesco Giorgio a recunoscut că a luat bani de care nu avea nevoie și a menționat drept creier al operațiunii pe un fost parlamentar italian, Pier Antonio Panzieri, arestat și el în acest dosar pentru luare de mită.

Din casa acestuia, anchetatorii au confiscat 700.000 de euro.

Partenerul Evei Kaili a acuzat, de asemenea, alți doi eurodeputați social-democrați: italianul Andrea Cozzolino, pentru care lucra ca asistent și belgianul Marc Tarabella, al cărui domiciliu a fost deja percheziționat de anchetatori.

Francesco Giorgi le-a cerut magistraților să accepte eliberarea partenerei sale, Eva Kaili, pentru a se putea ocupa de fetița lor în vârstă de 2 ani.

Fosta vicepreședintă a Parlamentului European va afla pe 22 decembrie dacă va fi eliberată din arest

Eva Kaili a fost încarcerată pentru luare de mită după ce în locuința sa, procurorii au găsit saci cu sute de mii de euro. Și tatăl acesteia a fost surprins ieșind cu saci de bani dintr-un hotel din Bruxelles.

Potrivit anchetatorilor, oficiali din Qatar ar fi încercat să cumpere bunăvoința europarlamentarilor, în condițiile în care această țară încearcă să demonstreze că a făcut progrese în ceea ce privește drepturile omului și condițiile de muncă ale migranților.

Foto: Shutterstock

Citește și: Aderarea României la Schengen, discutată în ședința Consiliului European. Karl Nehammer a explicat de ce Austria a votat împotriva țării noastre | AUDIO