Confidenţialitate

Aderarea României la Schengen, discutată în ședința Consiliului European. Karl Nehammer a explicat de ce Austria a votat împotriva țării noastre | AUDIO

Aderarea României la Schengen este discutată la cel mai înalt nivel al Uniunii Europene, cel al șefilor de state și de guverne care s-au reunit în ședința Consiliului European de iarnă.

Premierul austriac a declarat la sosire că a votat împotriva țării noastre din cauza migrației ilegale cu care se confruntă întreaga Uniune Europeană.

Subiectul Schengen este unul fierbinte pentru liderii europeni. După ce președintele Iohannis a anunțat că va aborda problema în fața șefilor de state și de guverne, același lucru a spus că îl va face și președintele Bulgariei.

De asemenea, Charles Michel, președintele Consiliului, și Roberta Metsola, președina Parlamentului European, au precizat că vor ridica în cadrul ședinței problema Schengen.

Întrebat despre acest subiect, cancelarul austriac Karl Nehammer a precizat că țara sa este foarte afectată de migrația ilegală, acesta fiind motivul pentru care a votat împotriva intrării României în Schengen. El a făcut apel la întărirea granițelor externe ale Uniunii, spunând inclusiv că este necesar un gard la frontiera dintre Bulgaria și Turcia.

„Știm că 20.000 de migranți ilegali trec prin România, acum trebuie să găsim o soluție la această problemă.”

Șeful guvernului de la Viena a mai spus că a avut deja un schimb de opinii cu președinții României și Bulgariei pe tema Schengen.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: România pierde 200 de milioane de lei pe lună pentru că i-a fost blocată aderarea la spațiul Schengen, spune Lucian Bode | AUDIO