Confidenţialitate

Eva Kaili a fost demisă din funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, în urma acuzațiilor de corupție

Liderii politici din Parlamentul European au decis demiterea din funcția de vicepreședinte a Evei Kaili, acuzată de corupție. Sunt anunțate și dezbateri în plenul legislativului european pe tema presupusei mite din Qatar.

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, a declarat că liderii grupurilor politice din legislativ au votat în unanimitate destituirea Evei Kaili, astfel, că nu va mai fi unul dintre cei 14 vicepreședinți ai adunării.

Kaili se numără printre cele patru persoane arestate și inculpate în Belgia pentru acuzații potrivit cărora ar fi primit bani și cadouri din partea Qatarului, gazda Cupei Mondiale de Fotbal.

În schimbul mitei, ar fi obținut favoruri politice menite să spele imaginea Qatarului, stat acuzat de încălcarea drepturilor omului în numeroase situații.

Avocatul Evei Kaili a declarat că politicianul din Grecia nu are de-a face cu mita din Qatar.

În schimb, presa belgiană a relatat ca eurodeputata elenă avea asupra sa „o geantă cu bani” atunci când a fost reţinută de poliție.

Până acum au fost confiscate 600.000 de euro în urma a 16 percheziții, inclusiv la locuința din Bruxelles a Evei Kaili.

Foto: Shutterstock

Citește și: Vlad Voiculescu, despre Schengen: Strategia a fost proastă. Ce a discutat Bode la Viena și în ce limbă? Slăbiciunea noastră? Statul. Și Klaus Iohannis este vinovat | VIDEO