Confidenţialitate

Scandalul din Bolintin Vale: Autoritățile îi îndeamnă pe locuitorii „mâhniți să nu-și caute dreptatea singuri” | AUDIO

Autoritățile din Giurgiu s-au întâlnit, joi, după scandalul de miercuri noapte din localitatea Bolintin Vale. Sute de oameni au ieșit în stradă după ce șoferul unui microbuz a fost ucis cu o piatră, duminică seară.

Agresorul a fost prins iar acum autoritățile le vor prezenta oamenilor, care se tem pentru siguranța lor, ce măsuri vor lua pentru a îi proteja.

„În momentul acesta, în orașul Bolintin Vale este liniște”, a declarat prefectul de Giurgiu, Aneta Materi, pentru Europa FM.

Miercuri seară însă, peste 300 de oameni au ieșit în stradă susținând că se tem pentru siguranța lor. Protestul are loc pe fondul unei crime din localitate. Șoferul unui microbuz a fost ucis după ce un localnic de etnie rromă a aruncat cu o piatră în el. Agresorul a fost reținut.

Localnicii spun că ar mai exista un agresor în libertate iar ei nu se simt în siguranță.

În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță și au fost trimiși în ajutor politiști și jandarmi din Călărași, Teleorman și București. A fost tras și un foc de avertisment.

Joi, autoritățile județene i-au chemat pe oamenii din localitate la discuții cu primarul din Bolintin, șefii Poliției și Jandarmeriei.

Prefectul de Giurgiu, Aneta Materi, spune că, până acum, s-au luat măsuri pentru ca oamenii să nu-și caute dreptatea singuri:

„În momentul de față, măsurile care au fost luate în vederea protejării acelor cetățeni care își exprimă nemulțumirea, aceștia să nu fie tentați ca, fiind mâhniți, să-și caute dreptate singuri și să comită la rândul lor o serie de infracțiuni.”

Conflictele din Bolintin Vale sunt frecvente, localnicii susțin că se tem pentru siguranța lor din cauza unei comunități de rromi pe care o consideră agresivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Camelia Sachetti

Citește și: DSP Arad nu mai face față amenzilor pe care le emite pentru cei care nu completează formularele de intrare în țară | AUDIO