Confidenţialitate

Satu Mare: Spitalul Județean renunţă la firma de catering şi face angajări pentru bucătăria proprie

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare va renunţa până la mijlocul acestui an la oferirea de hrană pentru pacienţi prin sistem catering și a început deja angajările şi procedurile de achiziţii pentru deschiderea propriei bucătării, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie, Nagy Szabolcs, pentru Agerpres.

„A fost încheiat contract cu firma de catering din 1 ianuarie pe o perioadă de şase luni, acesta este deadline-ul ca să se facă investiţia. Au fost unele probleme la încheierea contractelor de furnizare a alimentelor de bază, dar sunt în curs de rezolvare. La prima licitaţie nu s-a prezentat nimeni pentru anumite produse. Vorbim de 1.100 de porţii care Vor trebui servite zilnic, 24 de ore din 24. Angajările sunt în curs, o parte au fost făcute deja. Oricum, persoanele respective îşi vor începe activitatea doar din momentul în care bucătăria va fi funcţional”, a precizat Nagy Szabolcs.

Bugetul alocat pentru amenajarea bucătăriei de la clădirea principală a spitalului este de 1 milion de lei, iar pentru reamenajarea bucătăriei de la Spitalul Vechi, bugetul alocat este de 1,5 milioane lei.

Pe lângă lucrări de modernizare a spaţiilor respective, vor fi achiziţionate echipamente şi veselă.

Bucătăria spitalului va avea, în total, 23 de angajaţi.

În momentul de faţă, pacienţii primesc mâncare preparată de angajaţii unei firme de catering, care are închiriate spaţii pentru bucătărie în incinta unităţii spitaliceşti.