Confidenţialitate

Satu Mare: 3 copii și 2 adulți s-au îmbolnăvit de trichineloză după ce au mâncat carne de porc din propria gospodărie | AUDIO

În județul Satu Mare, trei copii şi doi adulţi s-au îmbolnăvit de trichineloză, după ce au consumat carne de porc din propria gospodărie. Carnea a fost ridicată de autorităţi şi incinerată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Familia din Satu Mare, formată din cinci membri – doi adulți și trei copii – a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean după ce s-a îmbolnăvit de trichineloză.

S-a întâmplat după ce au mâncat carne de porc provenită după sacrificarea animalului din gospodărie. Aceștia nu au solicitat un examen de specialitate din partea unui medic veterinar abilitat înainte de a consuma carnea de porc.

Aceasta a fost ridicată de autorităţi şi incinerată. Proprietarului animalului nu i sa acordat nicio despăgubire, pentru că suina nu era înscrisă în Baza Naţională de Date.

Ce este trichineloza?

Trichineloza este o boală transmisă prin alimente infestate, fiind cauzată de un parazit microscopic numit Trichinella spiralis.

Oamenii se pot îmbolnăvi când consumă carne crudă sau insuficient gatită, provenită de la animale infectate cu acest parazit.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Reziduuri de pesticide peste limitele maxime admise, descoperite în cazul a câtorva verdețuri de sezon cumpărate de români | AUDIO