Confidenţialitate

Şase cetăţeni moldoveni, reţinuţi pentru contrabandă

Şase cetăţeni moldoveni, dintre care doi cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, au fost reţinuţi, luni, pentru contrabandă şi constituirea de grup infracţional organizat.

Procurorii DIICOT și poliţiştii de frontieră au făcut percheziţii la două depozite din judeţul Vrancea și au confiscat peste 400 de baxuri ce conţineau, în total, peste 208.000 de pachete cu ţigări şi 30 de cutii ce conţineau 28.131 de fiole şi 310.120 de comprimate substanţe anabolizante.

De asemenea, au mai fost găsite două maşini cu numere de înmatriculare din Bulgaria, care erau modificate şi adaptate transportului de ţigări de contrabandă prin confecţionarea unor spaţii de depozitare construite special pentru a ascunde mărfuri.

Poliţiştii au mai găsit şi zeci de paleţi cu panouri tip sandwich, de izolaţie termică, cu unele decupaje în interior, pentru ascunderea ţigărilor.

Potrivit acestora, prejudiciul total cauzat se ridică la 2.347.377 de lei

Cei şase bărbaţi au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.