Confidenţialitate

Săptămâna viitoare începe campania de vaccinare antigripală

Săptămâna viitoare începe campania de vaccinare antigripală.

Pentru început, vor fi distribuite către Direcțiile de Sănătate Publică și apoi către cabinetele medicilor de familie peste 300 de mii de doze, precizează Ministerul Sănătății.

La fel ca în anii trecuți, dozele de vaccin antigripal vor fi distribuite în tranșe, întâi 300 de mii de doze, apoi alte 1 milion, iar dacă va exista cerere, cantitatea poate crește până la aproape 2 milioane de doze, precizează Ministerul Sănătății.

Vor fi vaccinați gratuit, la medicul de familie sau în unitățile sanitare cu paturi, românii în vârstă de peste 65 de ani, bolnavii cronici, în special cei cu boli respiratorii și cardiovasculare, copiii și gravidele.

Medicii spun că o persoană care s-a vaccinat anti-COVID și face parte din categoriile la risc poate face și vaccinul anti-gripal.

De altfel, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, spunea recent că vaccinurile anti-COVID și anti-gripal pot fi făcute chiar în aceeași zi, dar în brațe diferite.

Cei care nu se încadrează în grupul țintă pentru imunizarea gratuită trebuie să cumpere vaccinul antigripal. Farmaciile au afișat deja anunțuri, că au achiziționat acest ser.