Confidenţialitate

Săptămâna Mondială a Conștientizarii privind Antibioticele: Dr. Valeria Herdea Medic Primar Medicină de Familie – profil pediatrie | AUDIO

Există numeroase credințe despre antibiotice care merg între cele două extreme, de la mitul ” antibioticele tratează orice boală insoțită de febră” la cel al „ antibioticele sunt dăunătoare și nu trebuie folosite”.
În Săptămâna Mondială a Conștientizarii despre Antibiotice, ne dorim să transmitem câteva informații importante despre utilizarea antibioticelor astfel încât acestea să rămână eficiente și în viitor.

O avem alături pe doamna Dr. Valeria Herdea, Medic Primar Medicină de Familie – profil pediatrie, care ne vorbește despre efectele utilizării incorecte a antibioticelor.

”Aș dori să atrag atenția în primul și în primul rând asupra consecințelor abuzului de antibiotice. Este esențial să pornim de la ideea că antibioticul reprezintă o posibilitate de a rezolva o infecție. Utilizarea judicioasă a antibioticelor ne ferește de a dezvolta rezistența microbiană dată de antibiotice.

Care sunt consecințele abuzului? În primul rând, se pierde eficiența acestor antibiotice, se dezvoltă rezistența bacteriilor la antibiotice și apar dificultăți în tratarea infecțiilor. Pe de altă parte, crește numărul de recidive ale infecțiilor și, nu în ultimul rând, apar reacții adverse nedorite.

Să nu uităm că utilizarea antibioticelor la o vârstă mică poate duce la un diabet zaharat la o vârstă mare. Și nu în ultimul rând, să nu uitam că, din păcate, prin rezistența bacteriană dezvoltată prin uzul incorect al antibioticelor putem crește rata mortalității. Păstrarea sănătății reprezintă o responsabilitate a tuturor, este o responsabilitate care privește în primul rând prezentul, apoi viitorul nostru.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.