Confidenţialitate

Săptămâna Mondială a Conștientizarii privind Antibioticele: Dr. Sandra Alexiu – medic primar medicină de familie | AUDIO

Există numeroase credințe despre antibiotice care merg între cele două extreme, de la mitul ” antibioticele tratează orice boală însoțită de febră” la cel al „ antibioticele sunt dăunătoare și nu trebuie folosite”.

În Săptămâna Mondială a Conștientizarii despre Antibiotice, ne dorim să transmitem câteva informații importante despre utilizarea antibioticelor astfel încât acestea să rămână eficiente și în viitor.

O avem alături de noi pe doamna Dr. Sandra Alexiu, medic primar medicină de familie, președinte al Asociației Medicilor de Familie București, care ne vorbețte despre medicamentele antibiotice între acces și exces.

“O problemă gravă cu care ne confruntăm este lipsa antibioticelor. Practic, în ultimii 40 de ani, nu s-au descoperit molecule noi, de aceea trebuie să le folosim foarte eficient pe cele pe care le avem. Una dintre metode este să facem o pauză în utilizarea lor, astfel încât să treacă niste ani și microbii să se dezobișnuiască de antibioticul respectiv. În acest fel putem să combatem cu eficiență rezistența la antibiotic.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.