Confidenţialitate

Salvamont România începe analiza Pământului după cutremurele care au avut loc în Gorj | AUDIO

Începe analiza Pământului în urma cutremurelor produse la Gorj. Cei de la Salvamont România vor ridica dronele și vor scana localitățile din județ unde seismele au avut epicentrele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acțiunea este demarată de Salvamont România și analizează efectele cutremurelor si replicilor produse în zona montană a județului Gorj.

Prima acțiune va avea loc în Cheile Sohodolului, din comuna Runcu, acolo unde s-au înregistrat cele mai multe seisme. Cu ajutorul dronelor, salvamontiștii vor să analizeze dacă au fost dislocate roci de mari dimensiuni, care ar putea deveni instabile la un alt cutremur, iar acestea să cadă peste turiști sau mașinile din tranzit.

De asemenea, vor fi analizate și zonele montane din masivul Vulcan, respectiv porțiunea dintre localitățile Schela și Peștișani, unde au avut loc mai multe seisme.

Acțiunea celor de la Salvamont are doar caracter de analiză la fața locului care să ofere autorităților situația clară din teren.

În urma acesteia, să poată fi luate măsuri pentru protejarea turiștilor care merg la munte sau a persoanelor care desfășoară activități profesionale în zonele montane.

De la mijlocul lunii februarie și până în prezent, în Gorj au avut loc peste 1700 de cutremure cu magnitudine între 2 și 5,7 pe scara Richter.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Raed Arafat, despre cât de pregătiți suntem în caz de cutremur: „Mai este foarte mult de făcut, dar este mai bine ca înainte. N-ai cum să ai totul imediat”