Salvamont Argeș: Renunțați la excursiile programate în weekend

Salvamontiștii îi sfătuiesc pe turiști să nu plece pe munte, având în vedere ploile și furtunile anunțate pentru acest weekend. Turiștii ar trebui să rămână în hoteluri și pensiuni și să renunțe la excursiile programate.

Salvamontiștii mai spun că există posibilitatea va avertizarea cod galben de vremea rea să fie înlocuită cu cod portocaliu.

Este foarte posibil ca serviciile meteo să schimbe codul galben de ploi în cod portocaliu. Ploaia va începe sâmbătă la ora 16, iar duminică este posibil să existe nuclee de acumulare de 100 l/mp! O zonă vizată e chiar oraşul Curtea de Argeş. Atenţionaţi cabanierii să informeze turiştii, mai ales turiştii cu cort sau rulotă să se adăpostească în hoteluri sau pensiuni şi să renunţe la excursiile programate. Sub nicio formă să nu se campeze lângă albia pâraielor şi râurilor, nici la baza versanţilor, pe unde se pot forma viituri. De asemenea, deplasările sau campările în zonele de creastă trebuie evitate cu desăvârşire. Frontul de ploaie se va menţine consistent şi luni, intrând în diminuare abia de marţi seara”, este mesajul de pe Facebook – Salvamont Argeş.

Șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, într-o intervenție pentru Europa Fm:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS