Saint Denis, Franța: Operațiunea anti-tero s-a încheiat

Operațiunea anti-teroristă din nordul Parisului, de la Saint-Denis, s-a încheiat – a anunțat ministrul francez al Justiției, citat de presa franceză.

Întreaga acțiune a forțelor de ordine l-a vizat pe creierul atentatelor din capitala Franței, de vinerea trecută.

Mai multe persoane au fost arestate.

 

Bilanţul provizoriu al operaţiunii începută în zorii zilei de forţele de securitate franceze la Saint-Denis, o localitate situată la nord de Paris, este de trei morţi şi trei persoane arestate.

Însă trebuie precizat că aceste informaţii nu au fost confirmate oficial deocamdată.

Printre persoanele ucise s-ar afla şi o femeie-kamikaze, care şi-a detonat centura explozivă.

Operaţiunea forţelor speciale franceze, la care participă şi armata, l-ar viza pe presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdel-hamid Abaaoud, un belgian de origine marocană în vârstă de 27 de ani despre care se ştia că se afla în Siria.

Deocamdată nu se ştie dacă acesta se află printre persoanele ucise sau arestate.

50 de militari au fost desfășurați în această dimineața la Saint-Denis: soldații s-au poziționat la intrarea în perimetrul de securitate, de-a lungul vitrinelor magazinelor, cu arme de foc în mână, purtând veste antiglonț și căști.

Potrivit presei franceze cinci persoane s-ar fi baricadat în apartamentul vizat de asaltul forţelor de securitate.

În timpul operațiunii, locuitorii au fost avertizaţi să rămână în case, străzile sunt înțesate de forțe de ordine, mijloacele de transport în comun nu circulă, iar toate școlile vor rămâne astăzi închise. Trei polițiști au fost răniți în timpul intervenției, potrivit autorităților

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS