Confidenţialitate

Să le dăm câte un nume puilor de zimbru din Parcul de Zimbri de la Neamţ!

Trei pui fătaţi în perioada mai-iunie în ţarcul de aclimatizare de la Vânători Neamţ îşi caută numele, care vor fi stabilite în urma unui concurs lansat de Administraţia Parcului Natural din Neamţ.

Conform convenţiilor internaţionale, aceste nume trebuie să înceapă cu RO, de la numele ţării. În ultimii doi ani, au mai fost botezaţi doi pui – Rozana în 2013 şi Românaşul în 2014.

S-a lansat deci concursul, dăm link pe pagina noastră de Facebook, ca să nu căutaţi prin site-ul Parcului de Zimbri – cred că e făcut înainte de inventarea internetului, aşa arată, greu să găseşti ceva pe acolo, dar ideea e grozavă şi o susţinem.

Deci trimiteţi propunerile voastre de nume pentru cei 3 zimbri la adresa de mail desteptarea@europafm.ro şi noi le dăm mai departe!

Între numele propuse până acum se regăsesc variante precum Rovana (asta va ajunge ministru), Romulus, Roşioara, Rostopasca, Rozmarina, Roha, Rotunjelu, Roman, Romina.

Imaginaţia publicului căruia îi este adresat concursul este bogată, între numele propuse fiind şi unele bizare precum Robinet, Romanes sau Romanticul – notează ziarul Adevărul.

„Regula concursului este că fiecare să participe cu două nume: un nume de mascul şi un nume de femelă, dintre care comisia le va selecta pe cele mai sugestive. Termenul limită de stabilire a numelor este data de 10 august.

Acum doi ani, elevii din zona Parcului, cu gândul la Ozana cea limpede şi frumos curgătoare au reuşit să găsească un nume tare frumos pentru o femelă : Rozana.

Anul trecut, o fetiţă de la clubul ECOMIL 2000 din Vânători Neamţ a botezat un pui de mascul cu numele Românaşul”, a mai precizat Elena Curea.

În afara celor 18 zimbri aflaţi în ţarcul de aclimatizare, 20 de zimbri (din care doi pui) sunt în libertate în pădurile din Neamţ. Din 2012, de la eliberarea primelor exemplare, zimbrii au explorat un teritoriu de circa 20.000 de hectare pe raza judeţului.

http://vanatoripark.ro/se-cauta-un-nume/