S-au deschis creşele în Bucureşti şi Iaşi

Luni, s-au deschis creşele în Bucureşti şi Iaşi, după ce şi la Cluj-Napoca s-a întâmplat acest lucru săptămâna trecută. Au fost luate măsuri speciale având în vedere pandemia de coronavirus.

În Bucureşti, se deschid creşele în toate sectoarele, dar cu un număr scăzut de locuri, pentru a limita răspândirea virusului. În sectorul 1, spre exemplu, e vorba de 80% din capacitate, în sectorul 4 pot fi primiţi jumătate dintre copiii înscrişi.

În sectorul 2, activitatea la grădinţa de tip creşă nr.137 rămâne suspendată, pentru că nu îndeplineşte condiţiile sanitare necesare – copiii sunt repartizaţi către alte două creşe.

În Iaşi, se deschid toate creşele, mai puţin creşa cu nr. 14, unde o angajată a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Creşele au o capaciate de aproximativ 950 de locuri, dar deocamdată primesc doar 370 de copii.

Printre măsurile luate în contextul pandemiei – numărul de copii din grupe este mai mic, la intrare se face triaj epidemiologic, iar personalul creşei trebuie să se asigure că nu se produce aglomeraţie.

Accentul trebuie pus pe activităţi în aer liber – pe cât posibil cu respectarea distanţei între copii.

Aceştia vor fi învăţaţi şi ajutaţi să se spele pe mâini cu apă şi săpun minimum 20 de secunde.
Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din clase.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS