Confidenţialitate

S-a lansat prima piesă de pe următorul album Avicii, „TIM” – VIDEOCLIP

„SOS” feat. Aloe Blacc este prima piesă lansată de pe următorul album Avicii, „TIM”, ce va reprezenta o punte de legătură între fani și renumitul producător, compozitor și DJ suedez AVICII, a cărui dispariție prematură lăsat în urmă multe semne de întrebare.

În primăvara anului 2018, cunoscutul duo de producători – Kristoff și Albin a luat primul avion către Los Angeles, cu scopul de a compune noi piese alături de Tim „Avicii” Bergling.

Unul dintre rezultatele acestei inițiative este „SOS”, un material a cărui lumină ne va însoți și colora cele mai puțin fericite momente ale existenței, oferind speranță atunci când universul interior se află în curs de regenerare.

„Piesele pe care le-am scris vorbesc despre starea de a te afla într-un loc întunecat, din care să reușești să ieși. Să crești. Am crezut că și Tim a făcut asta…”, spune Kristoffer.

Tim Bergling, cunoscut sub numele Avicii, s-a născut în anul 1989. În anul 2012 și 2013, într-un top al DJ-ilor internaționali, Avicii s-a clasat pe locul al 3-lea.

Primul single  Avicii a apărut în anul 2010, fiind o colaborare cu un alt DJ suedez, John Dahlbäck. Cele mai apreciate piese din portofoliul DJ-ului sunt “Wake Me Up“, “I Could Be The One“, “Levels” și “Addicted To You“.

El a fost nominalizat de două ori la Premiile Grammy, în 2012 pentru piesa “Sunshine” în colaborare cu David Guetta și în 2013 pentru piesa “Levels“. DJ-ul suedez a concertat și în România, la Untold.

În 2014, Tim Bergling a dat semne de oboseală și a anulat concerte, explicând că nu se refăcuse după o operație de apendicită, iar în 2015, a anulat reprezentanții invocând nevoia unei “meritate pauze”.

Pentru piesa “Wake me up”, Avicii s-a ocupat de tema muzicală, versurile au fost scrise de Aloe Blac în timpul unei călătorii cu avionul. Pentru Avicii a fost a doua sa melodie ajunsă pe primul loc în Marea Britanie, iar aplicația de mobil Shazam spune că “Wake me up” este cea mai căutată melodie de când există aplicația cu 19 milioane de cereri de identificare efectuate.

Cu venituri de 19 milioane dolari într-un singur an, Avicii s-a clasat pe locul șase în topul Forbes celor mai bine plătiţi DJ din lume în 2015.

În octombrie 2015, Avicii s-a aflat pe cea mai înaltă treaptă din Europa Top Hit pentru patru săptămâni consecutiv cu piesa “Waiting for love”, în urma voturilor acordate de către ascultători pe europafm.ro.

În martie 2016, Avicii a anunțat că nu va mai apărea pe scenă după spectacolele din anul respectiv. El își motivase decizia prin dorința de a face “mai multe” lucruri în viață. Avicii include în scrisoarea deschisă și mulțumiri la adresa fanilor, menționând că ”gândurile și ideile” lor despre muzică l-au ajutat să evolueze.

DJ-ul suedez Avicii, pe numele său real Tim Bergling, a fost găsit mort în Muscat, Oman, în după-amiaza zilei de vineri, 20 aprilie 2018.